Kleinschalig Wonen Westwoud
Kleinschalig Wonen Westwoud

Dagbesteding

Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Maar wat gebeurt er als men behoefte krijgt aan steeds meer zorg of begeleiding/gezelschap? En het zelfstandig (samen met partner of andere mantelzorgers) thuis niet altijd meer mogelijk is?
In zo'n situatie bieden wij graag onze speciale dagbesteding aan. Het aanbod op onze dagbesteding is divers en gebaseerd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Er is ten alle tijden te praten over wat u uit komt als partner/andere mantelzorger m.b.t. flexibele tijden. Indien nodig, kan er een bord bij geschoven worden met de warme maaltijd.
Voor de deelnemers is dit een ideale manier om, onder begeleiding, zinvol bezig te zijn. We doen namelijk dingen die het leven zin geven en willen deelnemers een 'goed' gevoel bezorgen.
In een groep en omgeving die vertrouwd voelt. Met veel gezelligheid, individuele aandacht en in een passend tempo. Tegelijkertijd worden de partners/andere mantelzorgers, die toch al in toenemende mate een bijdrage leveren, hiermee ontlast.

Ook staat onze deur open voor mensen die alleen zijn en behoefte hebben aan gezelschap. Een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie of thee. Dat kenmerkt de dagbesteding die wij u willen bieden. We maken muziek of luisteren ernaar, lezen of doen bewegingsactiviteiten, zijn creatief bezig wanneer u daar behoefte aan heeft. Wij willen graag met u een appeltaart of cake bakken. Zelfs een mooi bloemstukje maken!

Ook zijn daar onze kippen - die kunnen worden verzorgd en het dagverse eitje voor bij de lunch of maaltijd kan worden geraapt. Dit is slechts een greep uit het scala van activiteiten die wij met u willen ondernemen. Wij bieden dagbesteding met een duidelijke structuur en stimuleren onze bewoners hieraan deel te nemen. Maar niets moet.

De activiteiten vinden plaats binnen de Pastorie. Wanneer het weer het toe laat, gaan we er ook graag samen op uit. Naar een markt, overdekt winkelcentrum het 'Streekhof', de kerstmarkt bij Intratuin, e.d. Als de weersomstandigheden het toelaten, willen we ook graag met u wandelen in de frisse buitenlucht of lekker ergens zitten in het zonnetje in onze prachtige wandeltuin. Wij hebben één streven en dat is het u naar de zin maken; het comfort en welzijn van u als deelnemer te verhogen.
Geniet mee van de warme sfeer in de Pastorie, 5 dagen in de week onder deskundige begeleiding.

Wanneer u meer vragen heeft over de dagbesteding of meer informatie wilt kunt u een email sturen via het kopje 'Contact'.