Kleinschalig Wonen Westwoud
Kleinschalig Wonen Westwoud

Nieuws / Boekenmarkt opbrengst gaat naar... 'De Pastorie' Kleinschalig wonen in Westwoud

22-09-2016

Onder de indruk
Klassieke muziek speelde in de mooie huiskamer waar de bewoners koffie zaten te drinken. Het is heel bijzonder om van dichtbij te zien met hoeveel liefde deze mensen verzorgd worden op de best passende manier. De ene bewoner moet geholpen worden met het drinken van de koffie, de ander krijgt een ontbijtje en eet zelfstandig. Maar één ding krijgen ze allemaal aan zorg; alles wordt met liefde gedaan. Op dit moment biedt de Pastorie plaats aan acht bewoners maar komt een uitbreiding naar tien bewoners. Deze twee extra plaatsen zijn nu al ingevuld.

Boekenmarkt
Elk jaar organiseert de PV SED een boekenmarkt voor medewerkers van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Medewerkers van de SED organisatie kunnen dan (gratis) afstand doen van hun tweedehands boeken. De medewerkers kunnen daar zelf ook boeken kopen voor € 2,00. Dit geld doneert de PV SED dan voor een jaarlijks gekozen lokaal goed doel. Boeken die over zijn na het afronden van de boekenmarkt worden geschonken aan Noppes.

Goede doel
Akkie Bruining werkt als inval-bode bij onze gemeente en als vaste medewerkster bij de Stichting Kleinschalig Wonen “De Pastorie” in Westwoud. Dus toen er gevraagd werd naar een lokaal goed doel voor de opbrengst van de boekenmarkt, heeft zij gereageerd.
Akkie heeft de Pastorie als goed doel aangemeld omdat zij voor een nieuwe tuinset sparen zodat de bewoners ook ’s zomers comfortabel buiten kunnen zitten. De Personeelsvereniging van de SED organisatie draagt graag haar steentje bij en heeft de Boekenmarkt opbrengst 2016 van € 108,50 in de spaarpot van de Pastorie gedaan. Met de wens dat deze spaarpot snel gevuld raakt!