Kleinschalig Wonen Westwoud
Kleinschalig Wonen Westwoud

Nieuws / Wie is de nieuwe zorgmanager van kleinschalig Wonen de Pastorie in Westwoud ?

10-05-2016

Ik zal mij even voorstellen: mijn naam is Erica van der Meulen. Sinds 1 mei 2016 mag ik mij zorgmanager van de Pastorie noemen. De Pastorie heeft de volgende visie en missie: we willen dat de bewoners zich thuis voelen in de Pastorie. Daarnaast staan de bewoners altijd centraal in ons denken en in ons handelen.

De Pastorie heeft als kernwaarden: aandacht, vakkundigheid, veiligheid en een prettige woonomgeving bieden. We zijn betrouwbaar en herkenbaar voor iedereen. Dit zijn geen loze woorden, de Pastorie biedt deze kernwaarden daadwerkelijk. Alle medewerkers en vrijwilligers zetten zich voor 100 % in om dit te bereiken, en dat lukt hen iedere dag. Dit is een fijne plek om te wonen en een fijne plek om te werken.

Mijn geboorteplaats is De Weere, dus een zorgmanager met West Fries bloed. Hier in Westwoud voelt het dan ook als thuis komen. Ik ben vanaf mijn vijftiende levensjaar werkzaam in de gezondheidszorg. Zowel in de ouderenzorg als in de verstandelijk gehandicaptenzorg heb ik met plezier gewerkt. In mijn arbeidsverleden heb ik vaker kleinschalige woonvoorzieningen opgezet, maar dan wel onder de verantwoordelijkheid van grotere zorginstellingen. Dat ik nu werkzaam ben voor een stichting is een nieuwe uitdaging voor mij. Een uitdaging die ik met heel veel plezier aan ben gegaan. Met bewondering kijk in naar de inzet van dorpsbewoners, vrijwilligers en andere betrokkenen bij de Pastorie.

Ieder mens blijft het liefste thuis wonen, maar als het niet meer gaat omdat er meer veiligheid en meer zorg en begeleiding nodig is dan is het wonen in de Pastorie een heel goed alternatief. Veel mensen denken dat kleinschalig wonen in vergelijking met wonen in een verzorgingshuis of verpleeghuis heel duur is. Kleinschalig Wonen Westwoud wil het wonen in de Pastorie juist voor iedereen toegankelijk maken. De kosten zijn vergelijkbaar met de kosten die wij hebben in een normale woonsituatie. De ervaring leert dat het wonen in kleinschalige woonprojecten in een bekende dorpsomgeving bewoners vaak een heel prettig gevoel geeft. Wij bieden woonzorg en dagbesteding aan voor mensen met een ZZP 5 indicatie.

De deur staat altijd open van Dr. Nuijenstraat 80 in Westwoud. Zoals laatst een familielid van een bewoner tegen mij zei: "Er wordt altijd tijd gemaakt voor een praatje en er is altijd koffie". Dus schroom niet en kom eens bij ons langs. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer: 0228-75 56 65. De Pastorie van Westwoud heeft een mooie bestemming gekregen, de bewoners, vrijwilligers en medewerkers genieten er iedere dag van. Samen met de dorpsbewoners kunnen we de Pastorie blijvend aanbieden als mooie woonlocatie voor mensen met een zorgvraag. Ik hoop u snel te mogen ontmoeten op de Pastorie.

Erica van der Meulen