Kleinschalig Wonen Westwoud
Kleinschalig Wonen Westwoud

Werken

Zorgmanager “de Pastorie”, per 1 juni 2016

(onderdeel van de stichting Kleinschalig wonen Westwoud)

De Pastorie is een initiatief van stichting Kleinschalig Wonen Westwoud. Zij exploiteert een kleinschalig woon- en zorg project met aparte dagbesteding. Het pand is gelegen aan de dorpstraat van Westwoud, een klein dorpje in de lintbebouwing in Westfriesland in de gemeente Drechterland.

De zorgvisie: met aandacht en betrokkenheid zo veel als mogelijk verdiepen in en tegemoetkomen aan de behoefte van onze ouderen. Hierbij wordt respect voor eigen regievoering van onze bewoner gezien als belangrijkste ingrediënt voor de waardering voor het eigen leven. We streven er naar onze bewoners een prettige woon- en zorgomgeving te bieden. We willen een betrouwbare en vakkundige partner zijn voor onze ouderen en diens familie en vrienden.

Kortom we bieden kwetsbare ouderen met geheugenproblemen en/of dementie de mogelijkheid om in een sfeervolle, huiselijke omgeving te verblijven. Warme sociale contacten en uitstekende zorg zijn daarbij van groot belang.

De medewerkers van de “Pastorie” onderscheiden zich door hun enthousiasme, gastvrijheid, veelzijdigheid, teamgevoel en vakkundigheid.

Er zal dagbesteding op maat worden aangeboden in de stijlvolle villa met prachtige diepe zorgtuin. Verder biedt De Pastorie plaats aan voorlopig acht inwonende ouderen die een modern appartement van de Woonschakel huren; wonen en zorg wordt gescheiden aangeboden.

Zorgmanager “de Pastorie”

Binnen de “de Pastorie” vervul je een echte spilfunctie. Je hebt de dagelijkse leiding over de locatie, houdt toezicht op de werkzaamheden en bent eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de geleverde zorg en de personele en logistieke processen,  van “de Pastorie”. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor de familie van onze bewoners.

Ook ben je het aanspreek punt van de leveranciers. Je levert input voor de begroting en bent eindverantwoordelijk voor de financiële administratie, en het budget van “de Pastorie”, alsmede voor het opstellen en uitvoeren van jaarplannen.

Je legt verantwoording af en rapporteert rechtstreeks aan de Raad van Toezicht van de stichting Kleinschalig Wonen Westwoud. De Raad van Toezicht is voor jou ook een sparringpartner ten aanzien van de implementatie van onze zorg visie en belangrijke ontwikkelingen voor toekomst.

Profiel kandidaat

“De Pastorie” is een jonge woon-zorg combinatie binnen het dorp Westwoud. Daarom zoeken wij een kandidaat die initiatiefrijk en vindingrijk is, in grote mate van zelfstandigheid kan functioneren en het leuk vindt leiding te geven aan een” jong team” van professionals en vrijwilligers. De ideale kandidaat is een proactieve manager, die beschikt over een prettige en toegankelijke werkhouding. Je bent zelfstandig, maar kunt ook goed samenwerken.

Je hebt een behoorlijk abstractieniveau en een grote mate van taakvolwassenheid. Je kunt goed onder druk werken en bent in staat overzicht te houden. Je straalt professionaliteit uit, hebt een positieve instelling en bent communicatief. Je bent een representatieve, warme persoonlijkheid. De kernwaarden: aandacht, betrouwbaar, prettig en vakkundig zijn je op het lijf geschreven.

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO-V opleiding, bij voorkeur in combinatie met een management opleiding. Je beschikt over minimaal 5 jaar  relevante leidinggevende werkervaring in de zorg- sector. Je ziet het als een uitdaging dit project vorm te geven. Je stuurt bewust vanuit de driehoek: zorg & begeleiding, personeelsbeleid en financieel beleid, waarbij je doordrongen bent dat een gezond financieel beleid voorwaardelijk is voor een uitmuntende zorg en begeleiding. Je bent in staat vanuit analyse, vindingrijkheid en ondernemerschap, maar zonder in instituuts-denken te vervallen, te komen met oplossingen die onze kernwaarden ondersteunen: aandacht, vakkundig, prettig en betrouwbaar. Een leidinggevende van “de Pastorie” is bereid om zelf ook de handen uit de mouwen te steken in de uitvoering van de zorg, zodat er oog is voor mogelijke verbeteringen in de dagelijkse uitvoering. Je bent geïnteresseerd in de maatschappelijke en sociale ontwikkelingen rondom dementie, kleinschalig wonen en zorgen.

De voorkeur gaat uit naar iemand met meerdere jaren werkervaring in een leidinggevende functie in de ouderenzorg, met de nadruk op psycho-geriatrie.

Daarnaast heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en ervaring met MSoffice (word, powerpoint en excell).

Aanvullende informatie

Het betreft een fulltime functie. Wij bieden een marktconform salaris en prettige secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is binnen de CAO VVT ingedeeld in FWG 55- 60

Solliciteren

Indien je geïnteresseerd bent in deze positie, nodigen wij je uit voor vrijdag 4 maart 2016 te reageren. Het betreft in eerste instantie een jaarcontract met de intentie dit na een jaar om te zetten naar onbepaalde tijd. De sollicitatiegesprekken zullen op zaterdag 12 maart plaatsvinden.

Voor meer informatie over de functie Zorgmanager  “de Pastorie” kun je contact op nemen met: Atie Boekweit; 06-20398575.

Wij ontvangen graag  jouw motivatiebrief met daarbij je curriculum vitae in PDF- of Word-format t.a.v. mevrouw Atie Boekweit. a.boekweit@kw-westwoud.nl


Kleinschalig Wonen Westwoud biedt voorzieningen voor mensen met dementie. Wij zijn gevestigd in een voormalige pastorie met een diepe tuin en een multifunctionele ruimte voor dagbesteding. Er wonen acht mensen met dementie die worden begeleid, ondersteund en verzorgd door woonzorgbegeleiders, gastvrouwen/facilitairmedewerkers en activiteitenbegeleiders. Er wordt ook dagbehandeling geboden waarin een duidelijke structuur en een fijn afwisselend activiteiten programma op maat geboden wordt. Een belangrijk onderdeel is de tuin, dat een breed scala aan activiteiten biedt en waar klein- en pluimvee, een moestuin en boomgaard zijn.

Zo nu en dan zijn wij op zoek naar visie gedreven:
Verpleegkundigen / Verzorgenden
(IG) /zorgondersteuners
Nachtmedewerkers: verzorgenden (IG)
Meer informatie over onze Stichting en visie vindt u op deze website.

Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures.

Voor alle medewerkers en vrijwilligers geldt:

- (H)erkenning ten aanzien van onze grondslag/visie
- Een vanzelfsprekende vraaggerichte, respectvolle en geduldige houding.
- Ervaring en affiniteit met de cliëntgroep en voorgestane aanbod.
- Bereidheid tot scholing/training en het geven en ontvangen van feedback.
- De overtuiging er 'Samen (weer) wat moois van te kunnen maken!'

Stage lopen bij Kleinschalig Wonen Westwoud?

Inspirerende omgeving voor stagiaires
Voor stagiaires is de Pastorie een bijzondere unieke kans. Zij maken er kennis met een unieke manier van zorgverlening op een al even bijzondere locatie. Ze kunnen zich een professionele houding eigen maken, waarmee ze zich onderscheiden in het kleinschalig wonen. Stagiaires kunnen bewoners ècht leren kennen en hen ‘goed doen’. Daarmee meer voldoening uit het werk in kleinschalige zorg halen. Tevens beschikken wij over een SBB-erkenning (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven)als leerbedrijf voor leerlingen op allerlei niveaus in verpleging, zorg en welzijn. Volop ruimte voor ontwikkelingen! Uiteraard onder de persoonlijke en vakkundige begeleiding van onze ervaren zorgverleners en de praktijkopleider.

De Pastorie is een erkend leerbedrijf, waar we met z'n allen heel erg trots op zijn.